2015. január 27. 07:58 - Zsolt Novák

Libamáj terrine á la "Mme Banquier"

 

 

Mivel én bor kóstoláshoz terveztem,ezért komplex ízekkel tálaltam meg,hogy a borsor megtalálja az ételben a barátait: házi füstölt sonkával,kézműves csokival,szarvasgombával,első gyümölcs lekvárommal (rozmaringos-ribizlis) és szeklicés kacsazsíron pirított bagettel,lilahagyma lekvárral....

6 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://azenkonyham.blog.hu/api/trackback/id/tr797113867

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Étteremkritikus · http://legjobbetterem.blog.hu 2015.01.28. 18:01:26

Én eddig a legjobb libamáj terrine-t a Kriziában ettem, ott házi gyümölcsmustárral és egy kevés salátával tálalják.

Zsolt Novák 2015.01.28. 21:03:36

@Étteremkritikus: Tisztelt Étteremkritikus! Köszönöm szépen a hozzászólást!!! Hol van a Krizia? És milyen az a gyümölcsmustár? Nagyon izgalmasan hangzik!

Étteremkritikus · http://legjobbetterem.blog.hu 2015.01.29. 13:48:05

@Zsolt Novák: A Krizia Pesten, a Mozsár utcában van és eddig mindig ott volt az olasz tulajdonos-séf, amikor ott ettünk. Érdemes kipróbálni!

A gyümölcsmustár (mostarda di frutta) egy olasz köret húsokhoz, a gyümölcsöket cukorral és egy kis mustárral felfőzik, gyakorlatilag a kandírozott gyümölcs egy pikáns fajtája.

elzee 2015.02.01. 12:55:00

Csak egy apró észrevétel: a májban nincsenek inak. Erek vannak benne... :)

Zsolt Novák 2015.02.01. 14:32:51

@elzee: Igen valóban így van,tökéletesen igazad van...köszönöm a kiigazítást!!! Zsolt
süti beállítások módosítása