Mirellával egy hotelban dolgoztunk,ő recepciós volt én az étteremben Chef De Rang (jól hangzik mi? egyébként olyan pincér aki: A saját placcán felel a terület előkészítő munkálataiért, felveszi az ételrendelést, elkészíti a számlát és fizetteti a vendégeket. Szükség szerint a vendég asztalánál…
Egy korábbi,a Vadászvacsora barátaimnak c. bejegyzésemben ígértem hogy visszatérek erre a levesre.A Balabocsay nevet kb 10 éve adtam neki...A Balassi utcában laktam akkor,és a vadásztársaságunk titkára az értesítő leveleket Balabocsay u. névre küldözgette...ettől függetlenül…
Tudom,én is tudom!Amiből lekvárt,abból pálinkát is lehet főzni ! De elkészült életem első lekvárja Nagy Laci kecske,juh,és első kísérleti Kaskaval sajtjaihoz....Rozmaringos-gyömbéres-ribizlilekvár.
Valamikor a 90-es évek elején Frankfurtban egy reptéri disco látogatás után,természetesen valami fatális félreértés folytán egy rendőrségi fogdán folytatódott az afterparty....Itt beszélgettem egy mexikói szakács sráccal,akitől természetesen az igazi csilis bab receptjét…
Már november óta gyártom, azt nem tudom milyen lenne nélküle,mivel eszem-iszom! De gondolom nem árt. Céklalé zelerrel, és vegyes virágméz gyömbérrel citrommal fokhagymával és kurkumával (embertpróbáló lenyelni)....na és persze tállyai aszútörköly pálinka!(ez már azért…