Mirellával egy hotelban dolgoztunk,ő recepciós volt én az étteremben Chef De Rang (jól hangzik mi? egyébként olyan pincér aki: A saját placcán felel a terület előkészítő munkálataiért, felveszi az ételrendelést, elkészíti a számlát és fizetteti a vendégeket. Szükség szerint a vendég asztalánál különböző műveleteket (szervírozás, darabolás, ételkészítés) végez....) Nos tőle hallottam ezt a receptet,amit a legjobban a nagymamája készített egy kis szicíliai faluban...Corleonéban. (najóóóó...nem is ott)
Elkészítettem a hagyományos olasz paradicsommártást,úgy ahogy azt kell! Közben amíg az rotyogott és sűrűsödött összeraktam a "húsgombócot" : saját zsemlemorzsám,darált ,marhahús,mazsola,fenyőmag,olivaolaj,majoranna,petrezselyem,parmezán sajt,kakukkfű,tojás,só bors.
A húsgolyókat ellapítva Serrano sonkába burkoltam,vékony cérnával összekötöztem és elősütöttem, majd a paradicsom szószban készre pároltam.Majd pedig elkészítettem a Paccheri tésztához a mozzarellás tejszínes medvehagymás ragut.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.