2015. január 04. 09:25 - Zsolt Novák

Libaleves macesz gombóccal

Farhátból és combból készítettem a levest.Hagyományos módon, amolyan vasárnapi húsleves mintára. Na most....macesz gombócot nem is olyan egyszerű készíteni...mármint olyat ami sikerül is. Az első próbálkozásomat ha Dobó István váruram használhatta volna ágyúinak…

Tovább
Szólj hozzá!
2015. január 03. 14:57 - Zsolt Novák

Szarvasgombás csokoládé Billington's grillázzsal...

(avagy: az idén többet fogok sportolni,mert arról szó sem lehet hogy a csokiról lemondjak)

"Aki szarvasgombát mond, nagy szót ejt ki, mely szerelmi és ínyenc emlékeket ébreszt az alsó szoknyát viselő nemnél és ínyenc és szerelmi emlékeket a szakállt viselő nemnél. Ez a tisztes megkettőztetés onnan ered, hogy ezt a kiváló gumót nemcsak pompás ízűnek tartják, hanem…

Tovább
Szólj hozzá!
2015. január 02. 15:02 - Zsolt Novák

Füstölt kacsamelles galambbegy saláta karamellizált körtével és fürjtojással...

Nem mindenki ínyenc, ki az akar lenni....(Anthelme Brillat-Savarin)

A  kacsamellet  kis "asztali füstölőmön" készítettem el...Természetesen komoly elszívó nélkül a füstölés lakásba nem való ám!!! Általában kiviszem magammal a vadászterületre.és ott elbíbelődök vele.Ebben az esetben konyakos cseresznyefa fűrészport használtam.De…

Tovább
4 komment
süti beállítások módosítása