A vadmalac combot felkockáztam,és hideg vízben áztattam legalább egy órán át.A vadhúsokat javaslom minden esetben áztatni,mert ha nem mi azaz saját magunk vagyunk az elejtők,nem tudhatjuk,hogy a vadat hol érte a lövés és mennyire vérezhetett az ki...ellentétben azokkal a húsokkal amit hentesnél vásárolunk,mert azok a vágóhídi folyamatok során ki vannak alaposabban véreztetve.
Vaddisznó pörköltet készítettem kakukkfűvel,babérlevéllel,borókabogyóval,erdei gomba porral és szeletelt csiperkével.A szatmári Nemtudom szilvát félbevágtam,kimagoztam,majd karamellizálva a kész pörköltre halmoztam,és szeklicés almagerezddel tálaltam......
Nemtudom szilva: egy régi magyar szilvafajta,hívják még penyigei szilvának is.Nagyon sokáig csak úgy vadon termett és még terem is, de nemesített fajtája már nagyüzemileg is termesztett.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.