2015. február 16. 13:41 - Zsolt Novák

Waldorf krémleves

(avagy: egy saláta ihlette leves)

A salátát a XIX. század vége felé a Waldorf Hotel séfje készítette el először.

Ez alapján jött az ötlet,és gondoltam egy merészet!

A saláta alapanyagaiból krémlevest készítettem.

Zellerből,angol zellerből,almából,és darált dióból tejszínnel,sóval frissen őrölt borssal készült el ez az izgalmas,igazán pikáns leves!

Melaszos nádcokorral almát,diót karamellizáltam és fekete tésztával halványító zellerrel valamint mozsárban tört pirított dióval tálaltam meg.

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://azenkonyham.blog.hu/api/trackback/id/tr727180063

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Étteremkritikus · http://legjobbetterem.blog.hu 2015.02.16. 23:43:46

Azon gondolkodom, hogy szerintem valamelyik étteremben már ettem ilyen krémlevest (zeller, alma, rászórva karamellizált dió), de nem jut eszembe, hogy melyikben.
süti beállítások módosítása