A Bajor fehérkolbásszal kb 1986-88 ban ismerkedtem össze...Alsó Bajorországban (Niederbayern) Passau környékén rendeztem egri hetet,amolyan cigányzenés,töltött káposztás,tyúkpaprikásos,hordósboros,pohárba lopózós Ungarischest!!!! Átélve Hegyeshalomnál az arcpirulós izgulóst...a zokniba rejtett itthon schwarzba leváltott nyugatnémet márka miatt,,,,
Autentikus recept szerint: borjúhúsból,sertéshúsból szalonnából majorannás fűszerezéssel rajnai rizlinggel készül .
Gyöngyöző vízben babérlevéllel borókabogyóval vagy borssal szokás főzni, max 10 percig!!!
Fogyasztása általában délelőttre korlátozódik de Brotzeitként is lehet "lúgospereccel" és természetesen Weizennel (Weißbier-búzasör)
A megfőtt kolbászokat meghámozom,szeletelem , ecetes kissé csemegés páclevet készítek,vöröshagymával,fekete olivabogyóval,friss zöldfűszerekkel,koriander maggal és olivaolajjal ízesítem.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.