2014. december 30. 10:02 - Zsolt Novák

Bajor Weißwurst salat...Nr.1

 A Bajor fehérkolbásszal kb 1986-88 ban ismerkedtem össze...Alsó Bajorországban (Niederbayern) Passau környékén rendeztem egri hetet,amolyan cigányzenés,töltött káposztás,tyúkpaprikásos,hordósboros,pohárba lopózós Ungarischest!!!! Átélve Hegyeshalomnál az arcpirulós izgulóst...a zokniba rejtett itthon schwarzba leváltott nyugatnémet márka miatt,,,,

Autentikus recept szerint: borjúhúsból,sertéshúsból szalonnából majorannás fűszerezéssel rajnai rizlinggel készül .

Gyöngyöző vízben babérlevéllel borókabogyóval vagy borssal szokás főzni, max 10 percig!!!

Fogyasztása általában délelőttre korlátozódik de Brotzeitként is lehet "lúgospereccel" és természetesen Weizennel (Weißbier-búzasör)

A megfőtt kolbászokat meghámozom,szeletelem , ecetes kissé csemegés páclevet készítek,vöröshagymával,fekete olivabogyóval,friss zöldfűszerekkel,koriander maggal és olivaolajjal ízesítem.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://azenkonyham.blog.hu/api/trackback/id/tr787022035

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása