Vendég vadászként a Bükkbe kaptam meghívást és Diana kegyelméből terítékre hoztam egy szarvas ünőt.... Zúgjon Neki az erdő odaát!
Mint elejtőt,megillettet a belsőség mint vadászrész....Azonnal egy recepten törtem a fejem,annál is inkább,mivel kaptam egy muflon májat is meghívómtól.
A szarvas szívet félbe vágtam, (de nem ketté) alaposan kimostam,a porcos részeket eltávolítottam,majd mint ahogy a nyitott hússzeleteket szoktuk csinálni,éles vékony pengéjű késsel úgymond kinyitottam....Kiklopfoltam,sóztam borsoztam...
Elkészítettem a tölteléket:Hagymából fekete trombita gombából pancettából, és muflon májból,kakukkfűvel fűszerezve.Egy egész tojással fogtam össze a tölteléket...... A kiklopfolt szívbe beletöltöttem a masszát,és feltekertem.Alufóliába csavartam jó szorosan,majd 120 fokon készre párolva-sütöttem.
Spéci krumplifőzelék: Hagyma, babérlevél, kurkuma,tejszín,pirított hagyma,és pirított pancetta.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
qtyasorsu 2015.02.27. 16:37:26
Zsolt Novák 2015.02.27. 16:39:38