2015. szeptember 28. 20:49 - Zsolt Novák

Pisztráng derék Soba tésztával (is)

"A "soba" jelentheti a hajdinát is, amiből maga a tészta készül, de használják igazából az összes vékony formájú tésztára is, mint gyűjtőnév. Az igazi finom sobát kézzel gyúrják, és egy nagy bárd segítségével vágják fel.
A soba tészta hajdina (pohánka) lisztből készül, ami közismerten nagyon egészséges és jótékony hatású a szervezetre. A hajdinában például megtalálható majdnem az összes fajta B vitamin. Régebben gyógynövényként is használták a magas vérnyomás kezelésére. Megelőzi a krónikus májbetegségeket, és elvileg a székrekedés kezelésére is jó.
Így hát valószínüleg egészségesebb soba tésztát enni, mint más fehér lisztből készült tésztát.
A soba formája és színe egyébként változó, de ez a szürkés-barnás szín a legjellemzőbb, úgy tapasztaltam."(Hétköznapok Japánban)
A pisztráng derékhoz a ragut paradicsomból,fekete tölcsérgombából,és parajból készítettem.
Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://azenkonyham.blog.hu/api/trackback/id/tr687855710

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása