A Bajor,Tiroli,Osztrák konyha alap fogása,amely a hütték és többcsillagos hotelek étlapjának,de legalább is ajánlatának elengedhetetlen étele.Tulajdon képpen a mi nokedlink sváb megfelelője,bár hosszabbra és vékonyabbra van szaggatva,lehet kézzel is, de van hozzá speziális,a krumplinyomóra hajazó Spätzle-szaggató is.
Általában önálló fogásként és nem köretként jelenik meg, savanyú káposztával,pirított hagymával,vagy sajttal.Ha simán Spätzle-t rendelünk akkor sajtosat kapunk.
Én lisztből,tojásból,tejből,vajból,sóval keverem ki a tésztát és ezzel a recepttel egy nagyon könnyű ízletes verébkét kapok.Hozzá : érett kecskesajtból,goudából,ömlesztett sajtból, tejjel,őrölt fehér borssal sajtkrémet készítettem,és pirított füstölt sonkával tálaltam meg.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.