Akarom,nem akarom egy súlyos képzavarral kell hogy éljek.Átértelmeztem egy újragondolt ételemet.
Előző bejegyzésemben,egy újragondolt korhely halászlé krémlevest készítettem.A maradék sűrű hallé,a hűtőben gyönyörűen bekocsonyásodott,és innen jött az ötlet,hogy: márpedig ő át lesz értelmezve , és korhely halászlé kenegetősként fog debütálni.
Hogy a füstölt makréla zamata még inkább kiemelkedjen (a vele egyébként maximális összhangban feltörekvő halászlé krémmel együtt) , pici sóval és rusztikus citrom darabokkal mascarpone kenegetőst is készítettem hozzá.
Hanyagul,arányokra nem igen törekedve,bőségesen megáldottam a ciabattát,és tetejére tálaltam a füstölt makrélát.
Viszont elkövettem egy óriási hibát.Nem is emlékszem,hogy mikor főztem utóljára "szárazon" . Elfelejtettem bort venni.
Jól átgondolva az ízeket,azok egymásra találását és egy komplex zamatban egyesülését....Mindenképpen Kovács Nimród pincészetének Battonage Chardonnay borát választanám hozzá.De nem ám egy két vacak kis pohárral!!!!!
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.