A felkozkázott hideg libamájat forró serpenyőben hirtelen barnára sütöttem.
A liba alaplét felforraltam majd sóval borssal barna cukorral ízesítettem és tejszínnel kissé sűrítettem.A sült libamájat az alapléhez adtam és pürésítettem...pici konyakkal locsoltam.
Pászkából durva "lisztet" gyártottam,majd libazsírral és füstölt libacombbal tojással, maceszgombócot készítettem levesbetétként.
A zselé Juhász Testvérek Egri roséból készült......Kedvelem a libamájas ételekhez a Gewürtztraminert,ezért egyaránt ajánlom hozzá akár a félszáraz vagy a félédes Traminit!!!!
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Húsimádó · http://husimado-eger.blog.hu 2014.12.26. 18:42:01
Zsolt Novák 2014.12.27. 10:02:11