2014. december 25. 17:59 - Zsolt Novák

Libamáj krémleves füstölt libacombos maceszgombóccal,zsályás rosé zselével

(az ünnepi asztal ünnepe)

A felkozkázott hideg libamájat forró serpenyőben hirtelen barnára sütöttem.

A liba alaplét felforraltam majd sóval borssal barna cukorral ízesítettem és tejszínnel kissé sűrítettem.A sült libamájat az alapléhez adtam és pürésítettem...pici konyakkal locsoltam.

Pászkából durva "lisztet" gyártottam,majd libazsírral és füstölt libacombbal tojással, maceszgombócot készítettem levesbetétként.

A zselé Juhász Testvérek Egri roséból  készült......Kedvelem a libamájas ételekhez a Gewürtztraminert,ezért egyaránt ajánlom hozzá akár a félszáraz vagy a  félédes Traminit!!!!

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://azenkonyham.blog.hu/api/trackback/id/tr467010661

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Húsimádó · http://husimado-eger.blog.hu 2014.12.26. 18:42:01

Ez már a múltkor is felkeltette az érdeklődésemet - gyönyörű és finom is lehet. :-)

Zsolt Novák 2014.12.27. 10:02:11

@Húsimádó: Köszönöm Kolléga Úr! EGYSZER RÉGEN DOLGOZTAM VALAHOL,AHOL VOLT ILYEN LEVES...AZTÁN TOVÁBBGONDOLTAM :)
süti beállítások módosítása