2015. október 25. 09:19 - Zsolt Novák

Fekete lencse főzelék

A fekete lencsét beluga lencsének is szokták nevezni mert hasonlít a híres fekete kaviárra.....

A  lencsét jó alaposan átmostam...Áztatást nem nagyon igényel,mert viszonylag hamar megfő.

Zsíron,cikkekre vágott vöröshagymát dinszteltem,majd hozzáadtam a kis kockákra vágott jófajta jászdózsai füstölt mangalicát és babérlevelet...és csak ezután jött a zúzott fokhagyma.

A puhára főtt főzelék alapot barna cukorral,mustárral,tejföllel,ecettel habartam és ízesítettem.

Mangalica chipssel,fürjtojással,és tejföllel tálaltam.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://azenkonyham.blog.hu/api/trackback/id/tr308019539

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása