Tíz,de talán már vagy tizenkét éve hogy először készítettem ezt a salátát...nagy társaság jött hozzánk,bátor döntés volt ez a választás,de begyűjtve az elismeréseket...megnyugodtam.
Először is a vékonyra szeletelt lilahagymát frissen facsart lime lébe áztattam,legalább egy órahosszat tocsogott benne.
Felkockáztam a görögdinnyét,majd összeraktam a salit,a kifacsart lilahagymával,pici sóval,durvára tépett mentalevéllel,olivaolajjal,olivabogyóval,és jókora fetasajt darabokkal,amit morzsolt oregánóval szórtam.
A darált bárány lapockát fokhagymával,sóval,borssal,friss citromfűvel fűszereztem.
Hogy miért most teszem ezt bele a blogomba? ... ebben a szomorkás csöpörgős időben?
Hunyd be a szemed...Egy tikkasztó nyári nap volt.Vendégeket vársz.Már lement a nap,érzed is hogy már picit hűvösebb van...Meg meg lebben a levegő, a rosé fröccsös poháron végigfut néhány páracsepp.Izzik a faszén parázs,betölti a kerti grill környékét....és a salátád már kész van...hideg,üde és izgalmas!!!
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.