2015. január 11. 08:43 - Zsolt Novák

COQ AU VIN

(Kokoven)

Először vagy 10-15 éve hallottam ezt az eredeti receptet a Francia Mikitől aki egyébként Miklós bácsi,de Jancsival így neveztük....  ( állítólag légiós is volt! )......Egy monda szerint, eredete,még a római korra nyúlik vissza de széles körben csak az 1900-as évek elején lett népszerű.Bonyolult,tökölős recept,ahhoz képest hogy "kakas borban" De megérte végigcsinálni az elősütést,flambírozást,a fűszerezést,borban párolást és a mártáskészítést...Igazán mondom valami csoda lett belőle!Jahh,és a bagettet???? Igen,kacsazsíron pirítottam.

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://azenkonyham.blog.hu/api/trackback/id/tr607060407

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

sóskatáska 2015.01.17. 23:10:20

Be kellene fejezni ezt a posztot,mert félbehagytad. Mellesleg nem lenne rossz egy nyersanyag lista sem.

Zsolt Novák 2015.01.18. 09:40:50

@sóskatáska: Köszönöm szépen a hozzászólást,igyekszek mindenki kívánságának eleget tenni!
süti beállítások módosítása