Gasztronómia, bor, vadételek és sok minden más

Fürj raguval töltött szarvas nyak,tavaszi hagymás burgonya pürével...

2017. június 19. 09:18 - Zsolt Novák

A szarvas nyakat kiklopfoltam,fürj mellből ragut készítettem gombával és pancettával....

A hússzeletre bacont és zsályát raktam,majd a ráhalmozott raguval felgönygyöltem.Szorosan fóliába tekertem és kipároltam.

A roládot átpirítottam és friss zöldhagymás-petrezselymes pürével tálaltam...a Spanyol mártást hagyományos módon,lepirított csontokból,paradicsom pürével,melaszos barna cukorral,zöldségekkel,vörös borral készítettem.

Szólj hozzá!

Marha velős fűszervaj

2017. január 06. 14:27 - Zsolt Novák

A marha velős csontot vegyes zöldségekkel, hagymával, borssal, boróka bogyóval készre főztem,majd kihűtöttem.Miután a vaj megpuhult,friss vágott kakukkfűvel,sóval,borssal,sáfránnyal kikevertem,majd óvatosan hozzáadtam a rusztikus darabokra vágott velőt,hogy az ne törjön nagyon.Cabernet bor redukcióval ízesítettem,majd folpakba tekerve kifagyasztottam.

Ajánlom marha és vörös steak húsok ízesítéséhez!

Szólj hozzá!

Resztelt báránymájjal töltött szarvas szív

2016. november 15. 21:02 - Zsolt Novák

(zöldborsós,citromfüves rizottóval,ötfűszeres fafül gombával)

Előkészítettem a szívet. Porcokat ereket eltávolítottam,megnyitottam,formára vágtam és kiklopfoltam.Kacsazsíron nagyobb cikkekre vágott vöröshagymát pirítottam,és erre jött rá a majoránnás bárány máj.csak a végén sóztam,borsoztam.

E tölteléket a szívbe göngyöltem,babérlevéllel kakukkfűvel,boróka bogyóval dörzsöltem be, és dupla alufóliában puhára pároltam.Tálalás előtt serpenyőben átpirítottam.A rizottót hagymával,fehérborral,vadhús alaplével,zöldborsóval citromfűvel,parmezánnal és vajjal készítettem....majd az elkészült ételt egzotikus ötfűszeres fafül gombával gazdagítottam.

Szólj hozzá!