2017. augusztus 02. 11:55 - Zsolt Novák

Les saveurs de la vie...

Vörös boros marha oldalas

Az oldalast,hagyományos barna mártásban pároltam vörösborral...A csontokat lepirítottam,paradicsom pürét barna cukrot,lereszelt vegyes zöldségeket,vörösbort,kakukk füvet,zsályát,oregánót,vöröshagymát,fokhagymát és marhahús alaplevet adtam hozzá....Hagymás rókagomba raguval,pirítóssal,kacsazsíron pirított krumplival,füstölt marhahús kockákkal és padron paprikával tálaltam.

A gazdag ízvilág miatt,letisztult zamatú Pinot Noir-t ajánlok hozzá.


Szólj hozzá!
2017. június 19. 09:18 - Zsolt Novák

Fürj raguval töltött szarvas nyak,tavaszi hagymás burgonya pürével...

A szarvas nyakat kiklopfoltam,fürj mellből ragut készítettem gombával és pancettával....

A hússzeletre bacont és zsályát raktam,majd a ráhalmozott raguval felgönygyöltem.Szorosan fóliába tekertem és kipároltam.

A roládot átpirítottam és friss zöldhagymás-petrezselymes pürével tálaltam...a Spanyol mártást hagyományos módon,lepirított csontokból,paradicsom pürével,melaszos barna cukorral,zöldségekkel,vörös borral készítettem.

Szólj hozzá!
2017. január 06. 14:27 - Zsolt Novák

Marha velős fűszervaj

A marha velős csontot vegyes zöldségekkel, hagymával, borssal, boróka bogyóval készre főztem,majd kihűtöttem.Miután a vaj megpuhult,friss vágott kakukkfűvel,sóval,borssal,sáfránnyal kikevertem,majd óvatosan hozzáadtam a rusztikus darabokra vágott velőt,hogy az ne törjön nagyon.Cabernet bor redukcióval ízesítettem,majd folpakba tekerve kifagyasztottam.

Ajánlom marha és vörös steak húsok ízesítéséhez!

Szólj hozzá!
2016. november 15. 21:02 - Zsolt Novák

Resztelt báránymájjal töltött szarvas szív

(zöldborsós,citromfüves rizottóval,ötfűszeres fafül gombával)

Előkészítettem a szívet. Porcokat ereket eltávolítottam,megnyitottam,formára vágtam és kiklopfoltam.Kacsazsíron nagyobb cikkekre vágott vöröshagymát pirítottam,és erre jött rá a majoránnás bárány máj.csak a végén sóztam,borsoztam.

E tölteléket a szívbe göngyöltem,babérlevéllel kakukkfűvel,boróka bogyóval dörzsöltem be, és dupla alufóliában puhára pároltam.Tálalás előtt serpenyőben átpirítottam.A rizottót hagymával,fehérborral,vadhús alaplével,zöldborsóval citromfűvel,parmezánnal és vajjal készítettem....majd az elkészült ételt egzotikus ötfűszeres fafül gombával gazdagítottam.

Szólj hozzá!