2015. április 27. 14:00 - Zsolt Novák

Sajtkrémes verébke

( Kremige Käsaspätzle)

A Bajor,Tiroli,Osztrák konyha alap fogása,amely a hütték és többcsillagos hotelek étlapjának,de legalább is ajánlatának elengedhetetlen étele.Tulajdon képpen a mi nokedlink sváb megfelelője,bár hosszabbra és vékonyabbra van szaggatva,lehet kézzel is, de van hozzá speziális,a krumplinyomóra hajazó Spätzle-szaggató is.

Általában önálló fogásként és nem köretként jelenik meg, savanyú káposztával,pirított hagymával,vagy sajttal.Ha simán Spätzle-t rendelünk akkor sajtosat kapunk.

Én lisztből,tojásból,tejből,vajból,sóval keverem ki a tésztát és ezzel a recepttel egy nagyon könnyű ízletes verébkét kapok.Hozzá : érett kecskesajtból,goudából,ömlesztett sajtból, tejjel,őrölt fehér borssal sajtkrémet készítettem,és pirított füstölt sonkával tálaltam meg.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://azenkonyham.blog.hu/api/trackback/id/tr497402854

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása