HÚSPOGÁCSA MOZZARELLÁVAL,SZARVASGOMBÁS TÉSZTÁVAL,TEJSZÍNES ASZALT PARADICSOM MÁRTÁSSAL
A húspogácsát darált borjúhúsból készítettem vöröshagyma só bors és kakukkfű ízesítéssel.Az aszalt paradicsomot apróra vágtam,megfuttattam olivaolajon sóval borssal barna cukorral,majd felöntöttem tejszínnel és beforraltam.Az apróra vágott fekete tölcsérgombát és a szarvasgombás patét olivaolajon összebarátkoztattam,majd átforgattam rajta a kifőtt tésztát.
Alul a tészta,rajta a kakukkfüves húspogácsa,végigöntöttem az egészet a tejszínes aszalt paradicsom szósszal,ami úgy áradt szét,és folyt végig a magasból mint a Vezúv lávája.A tetejére került a mozzarella,majd igyekeztem színeiben és hangulatában Olaszosra,mediterránossá tálalni az egészet.
Borajánló: Besenyei Borház, Egri Kadarka 2011
A kadarka,mint szőlőfajta,és önálló bor is,véleményem szerint reneszánszát éli.A szőlő a balkánon keresztül,a török uralom elől menekülő népek által került el hozzánk is,köszönhetően a letelepülő rácoknak.A vulkáni,vagy löszös talajon termő szőlő,kitűnő termést produkál....Bora elegáns,illata sokoldalú,kerek lecsengésű...(na ezt a blognak írtam...egyébként meg nagyon király)
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.