2015. március 03. 15:17 - Zsolt Novák

Szarvasnyak tányérhús

(Hirschhals Tafelspitz)

Németül,és Osztrákul is Tafelspitz.... :D (ejtsd: tafelspicc)

Az Osztrák,és Bajor konyha jellegzetes fogása,aminek legendája Ferenc József császárig nyúlik vissza.Személyes tapasztalataim szerint marha,de leginkább tinimarha-borjú fartőből készül.

Egy fél, csontos szarvas nyakból kevés lére engedve, erős testes húslevest főztem...A tányérhúst főtt szarvasnyak filéből,a levesben főtt zöldségekből gombából krumpliból és tejszínes tormamártásból állítottam össze.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://azenkonyham.blog.hu/api/trackback/id/tr357237395

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása