2015. március 02. 18:24 - Zsolt Novák

Mediterrán saláta bárány kebabbal

Tíz,de talán már vagy tizenkét éve hogy először készítettem ezt a salátát...nagy társaság jött hozzánk,bátor döntés volt ez a választás,de begyűjtve az elismeréseket...megnyugodtam.

Először is a vékonyra szeletelt lilahagymát frissen facsart lime lébe áztattam,legalább egy órahosszat tocsogott benne.

Felkockáztam a görögdinnyét,majd összeraktam a salit,a kifacsart lilahagymával,pici sóval,durvára tépett mentalevéllel,olivaolajjal,olivabogyóval,és jókora fetasajt darabokkal,amit morzsolt oregánóval szórtam.

A darált bárány lapockát fokhagymával,sóval,borssal,friss citromfűvel fűszereztem.

Hogy miért most teszem ezt bele a blogomba? ... ebben a szomorkás csöpörgős időben?

Hunyd be a szemed...Egy tikkasztó nyári nap volt.Vendégeket vársz.Már lement a nap,érzed is hogy már picit hűvösebb van...Meg meg lebben a levegő, a rosé fröccsös poháron végigfut néhány páracsepp.Izzik a faszén parázs,betölti a kerti grill környékét....és a salátád már kész van...hideg,üde és izgalmas!!!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://azenkonyham.blog.hu/api/trackback/id/tr437234357

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása